Gisteren gemist: Shrivaddhanaprabha overleden, Cocu ontslagen

29 oktober 2018, 00:30   Bijgewerkt: 28 oktober 2018, 23:59

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 28 oktober.

Leicester bevestigt: Shrivaddhanaprabha omgekomen bij de crash

Leicester City heeft zondagavond bevestigd dat clubeigenaar Vichai Shrivaddhanaprabha een van de vijf slachtoffers is, die is overleden tijdens de trieste helikoptercrash, dat een dag eerder plaatsvond. In een officieel statement laat The Foxes weten dat geen van de inzittenden de ranp heeft overleefd. 'Onze gedachtes zijn bij de familie van Shrivaddhanaprabha en bij de familie van de anderen die aan boord waren.'

Officieel: Cocu per direct ontslagen door Fenerbahçe

Phillip Cocu is per direct ontslagen als trainer van Fenerbahçe. Dat communiceert de club nog geen uur na de competitienederlaag van zondag tegen Ankaragücü (1-3). Cocu begon in juni aan zijn klus in Istanbul, maar is vier maanden later alweer vertrokken.

Strootman moet heldenrol aan Mbappé laten, rentree Dost en zege Promes

Kevin Strootman heeft Paris Saint-Germain zondagavond niet het eerste puntverlies van de Ligue 1 kunnen bezorgen. De middenvelder van Olympique Marseille maakte het de koploper met zijn ploeg bijzonder lastig, maar invaller Kylian Mbappé kroonde zich uiteindelijk tot matchwinner (0-2). In Portugal was er beter nieuws voor landgenoot Bas Dost: hij won wel met Sporting Portugal (3-0) en maakte zijn rentree na blessureleed. Ook Quincy Promes viel hij: hij [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/340689/invaller-promes-ziet-sarabia-uitblinken-bij-moeizame-zege-sevilla/,_blank,versloeg] met Sevilla laagvlieger Huesca (2-0).

Messiloos Barcelona maakt er vijf tegen Real Madrid

FC Barcelona lijkt Real Madrid te hebben afgeschud in de strijd om de Spaanse titel. In eigen huis wonnen de Catalanen de eerste El Clásico van dit seizoen, weliswaar zonder de geblesseerde Lionel Messi, met maar liefst 5-1, waardoor het gat nu zeven punten is. Matchwinner was Luis Suárez, hij tekende voor een hattrick en zijn de dagen van Julen Lopetegui als trainer van Real Madrid waarschijnlijk geteld.

Schuldbewuste Bijlow vindt dat VAR naliet in te grijpen

Justin Bijlow is van mening dat de VAR zondagmiddag had moeten ingrijpen bij het [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/340664/video-blunderde-bijlow-helpt-ajax-aan-voorsprong-in-klassieker/,_blank,openingsdoelpunt] van Ajax. Op een schot van Frenkie de Jong liet de twintigjarige doelman de bal door zijn benen glippen, maar de keeper leek zijn fout te herstellen door op de lijn redding te brengen. De bal passeerde de doellijn alsnog doordat Kasper Dolberg zijn arm aantikte, zegt Bijlow in de mixed zone van de Johan Cruijff ArenA.

Moniz stapt op eigen verzoek per direct op bij AS Trencin

Ricardo Moniz heeft per direct ontslag genomen bij AS Trencin. De trainer stapt op eigen verzoek op bij de club die Feyenoord uit het kwalificatietoernooi van de Europa League knikkerde. "Ik voel dat de club lijdt onder mijn explosieve karakter", aldus Moniz op het clubkanaal van Trencin.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen