AZ: Alberda vertrekt uit de Raad van Commissarissen

26 oktober 2018, 13:40

Joop Alberda stapt uit de Raad van Commissarissen van AZ. Volgens de 67-jarige Fries is zijn taak na zes jaar volbracht. Het was aanvankelijk de bedoeling dat hij aan zou blijven tot 2020. "De club heeft grote stappen gemaakt en binnen de RvC zijn nu andere specialismen nodig", aldus Alberda.

"De topsportkennis is voldoende geborgd binnen AZ, zowel in de directie als op de Kalverhoek (het trainingscomplex, red.). Er is nu veel meer behoefte aan andere kennis, omdat de club een volgende fase in gaat: het zoeken naar nieuwe inkomstenbronnen", laat Alberda weten aan het Noordhollands Dagblad.

Alberda gaat zich de komende maanden richten op zijn werk bij de Nederlandse volleybalbond, waar hij tot 1 januari deels taken als technisch directeur vervult. "Ook daarom was het een goed moment om te stoppen. Ik zit nu tot over mijn oren in de volleybalbond. Het is goed dat ik me nu volledig daarop kan concentreren in plaats van mezelf in een spagaat te zetten."

AZ heeft voor de voormalig bondscoach van de Nederlandse volleybalploeg (nog) geen opvolger. Tot er een vervanger is, bestaat de Alkmaarse RvC uit René Neelissen en Bert Molenaar.

Denk jij dat Ajax van Feyenoord wint in Amsterdam? Zet in en krijg een bonus van liefst 50 euro!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen