'AZ ziet in ADO Den Haag-spits Johnsen opvolger van Weghorst'

4 juli 2018, 07:48   Bijgewerkt: 4 juli 2018, 09:00

AZ heeft haar zinnen gezet op aanvaller Bjørn Johnsen van ADO Den Haag. De spits die afgelopen seizoen achter AZ's Alireza Jahanbakhsh als nummer twee eindigde op de topscorerslijst in de Eredivisie moet in Alkmaar de opvolger worden van de naar VfL Wolfsburg vertrokken Wout Weghorst. 

Dat schrijft De Telegraaf althans. Johnsen kan bij AZ niet alleen belangrijk worden voor het maken van doelpunten, ook zou hij volgens het dagblad een rol kunnen spelen in de ontwikkeling van Myron Boadu. De zeventienjarige aanvaller wordt in Noord-Holland nog altijd gezien als een groot talent, die snel zal doorbreken in het eerste.

Johnsen kwam vorig seizoen aanwaaien in Den Haag. Hij kwam over van het Schotse Heart of Midlothian en maakte meteen indruk in zijn eerste seizoen. Zijn goede optredens zorgen er overigens voor dat niet alleen AZ, maar naar verluidt ook andere clubs zijn geïnteresseerd in de aanvalsleider. Met Yuning Zhang is een mogelijke opvolger al in huis.

Voor Fred Friday zou de komst van Johnsen slecht nieuws zijn: vermoedelijk komt de Nigeriaan dan ook komend seizoen amper aan bod.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen