AC Milan stelt Leonardo aan als nieuwe technisch directeur

25 juli 2018, 20:41

AC Milan heeft een nieuwe technisch directeur gepresenteerd: Leonardo - eerder als speler, 'TD' en als hoofdtrainer al actief in Milaan - is aangesteld als de nieuwe technisch eindverantwoordelijke. Die functie kreeg hij in 2008 ook al en groeide destijds uit tot hoofdcoach, waarna hij werd ontslagen. Ditmaal moet hij vooral voor meer continuïteit zorgen rondom de club.

"De terugkeer van Leonardo, een grote kampioen, is een stap voorwaarts in het pad van succes", aldus interim-directeur Paolo Scaroni. "De benoeming van Leonardo is ook een teken van zijn betrokkenheid." Toch beseft Scaroni ook dat het een lastig karwei wordt de komende maanden: "Leonardo heeft alle steun nodig om binnen de regels van de Fair Play het team te versterken." Recentelijk kreeg AC Milan meer dan een waarschuwing voor het overtreden van die regels, waardoor het bijna niet Europa in mocht.

Sowieso het onrustig: bij AC Milan vond vorige week een wisseling van de wacht plaats. De club is in Amerikaanse handen na het fiasco met de Chinese eigenaar. Als gevolg daarvan werd een volledig nieuw bestuur geïnstalleerd. Scaroni is interim-directeur. Eén van zijn taken is een opvolger vinden voor de lange termijn en voor die functie zou Ivan Gazidis, nu directeur bij Arsenal, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/336035/arsenal-neemt-kennis-van-geruchten-rondom-directeur-gazidis/,_blank,in beeld] zijn.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen