Van Hanegem hekelt Lijnders en looft verdediger Schuurs

30 april 2018, 07:38

Willem van Hanegem heeft zich zaterdagavond gestoord aan NEC-trainer Pepijn Lijnders. Volgens De Kromme heeft de in de winterstop overgekomen trainer het zichzelf en de spelers in Nijmegen veel te moeilijk gemaakt. "Hij deed aanvankelijk of wij in Nederland honderd jaar achter lopen op de rest. En dat hij dat hier allemaal recht moest gaan zetten."

Dat schrijft hij in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. "Na een paar keer verliezen, zag ook Lijnders dat de invloed van een trainer vaak schromelijk overschat wordt. Na de 3-3 zaterdag tegen tien spelers van FC Dordrecht hoorde ik hem vertellen dat NEC ook nauwelijks geluk had gehad. Ik schoot in de lach. Omdat ze bij de KNVB de zaakjes niet op orde hadden bij de registratie van gele kaarten, mocht NEC verdorie zelfs de wedstrijd tegen Jong Ajax opnieuw spelen. En ook die kans grepen ze niet."

Volgens het Feyenoord-icoon zijn vooral medespelers bepalend in de ontwikkeling van talenten en niet zozeer hun trainers. "Ook niet als ze een laptop meedragen met belangrijke informatie. Voetballers worden beter van andere voetballers. Wat dat betreft begrijp ik wel dat Giovanni van Bronckhorst verder wil met Robin van Persie, want blijkbaar lukt het hem om andere spelers te helpen.

Overigens kon Van Hanegem in de titelstrijd in de Jupiler League ook nog genieten: aanvoerder Perr Schuurs maakte indruk op hem. "Hij deed mij denken aan zijn toekomstig ploeggenoot Matthijs de Ligt bij Ajax. Schuurs vergat zelfs niet de weggestuurde trainer Sunday Oliseh even te noemen. Beide kampioenskandidaten Fortuna en NEC wisselden dit seizoen van trainer. Bij Fortuna zag ik Kevin Hofland het simpel houden, bij NEC haalden ze met Lijnders een soort uitvinder binnen."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen