Van den Heuvel denkt ondanks pensioenleeftijd niet aan stoppen

11 april 2018, 14:08

Als het aan Mart van den Heuvel ligt, blijft hij voorlopig nog teammanager van PSV. Hoewel hij vrijdag 65 jaar wordt en dus zijn pensioengerechtigde leeftijd bereikt, denkt hij nog niet aan stoppen. "Zolang er een klik is met de groep en ik iedereen kan helpen op een manier waar PSV baat bij heeft, wil ik zelf doorgaan", vertelt hij.

In gesprek met het Eindhovens Dagblad kijkt hij naar zijn rol als teammanager. "Belangrijk is om een goede eerste indruk te maken en spelers direct het gevoel te geven dat de club er op alle fronten voor ze is", vertelt hij over de eerste indruk bij nieuwe jongens in de selectie van PSV.

Naast de vriendschappen die Van den Heuvel door de jaren heen sloot met onder andere Georginio Wijnaldum, Andrés Guardado en Ernest Faber, voelt de manager dat de druk van de buitenwacht toeneemt op de spelers. "Een akkefietje haalde zelden het nieuws en tegenwoordig is dat wel anders. Voetballers zijn nog meer dan vroeger attracties geworden. Sterren, ja. Alles wat ze doen is interessant voor de buitenwereld, ze worden overal gevolgd en de spelers kunnen zelf ook alles uitzenden. Dat beseffen ze zelf steeds meer. Het vraagt vanuit PSV een andere benadering dan vroeger, hoe vervelend het soms ook overkomt dat er af en toe besloten wordt getraind of niet aan alles gehoor kan worden gegeven."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen