Pusic gelooft in handhaving: "Zijn strijdbaar en gefocust"

27 april 2018, 13:11

FC Twente-trainer Marino Pusic zal zondag niet bezig zijn met de resultaten op de andere velden bij Sparta Rotterdam en Roda JC, maar wil zich alleen concentreren op het duel met de Tukkers tegen Vitesse. Hoewel de kans op overleven in de Eredivisie niet zo groot meer is, gaat hij er nog wel vol voor en ziet hij aanknopingspunten.

"We zijn zelf in deze situatie terecht gekomen en moeten niet naar andere ploegen kijken zondag, we moeten alleen met onszelf bezig zijn", vindt de oefenmeester op de clubsite. "Afgelopen weken is er constant druk geweest. Dat is nu niet anders. We moeten zondag alles uit de kast halen voor een zege. Net als tegen Zwolle spelen we weer een finale. De spelers hebben in die wedstrijd mentale kracht en weerbaarheid getoond, dat was voor ons een bevestiging en geeft goede hoop richting zondag. We zijn strijdbaar en gefocust."

Volgens de coach is de grote steun vanuit Enschede een van de belangrijkste redenen om er nog meer dan vol voor te gaan. Pusic: "Dat is fantastisch, onze fans zijn dit seizoen thuis en uit altijd onze twaalfde man geweest. Dat er zo veel supporters bij zijn in Arnhem geeft ook aan hoe de club leeft en hoe groot de betrokkenheid is."

Voor de laatste kans in Arnhem moet Pusic wel mogelijk nog een flink aantal spelers missen Thomas Lam is in elk geval afwezig vanwege een schorsing, Luciano Slagveer, Adnane Tighadouini en Tom Boere zijn nog twijfelgevallen. "Zaterdag na de laatste training weten we dat definitief. We moeten ons richten op de jongens die er zondag wel bij zijn." Haris Vuckic (knie) en Hidde ter Avest (enkel) ontbreken in elk geval.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen