Gisteren gemist: KNVB blundert, onrust bij Vitesse en Dost scoort

9 april 2018, 00:30   Bijgewerkt: 8 april 2018, 23:56

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 8 april.

KNVB blundert: NEC en Jong Ajax moeten duel opnieuw spelen

Het Jupiler League-duel tussen Jong Ajax en NEC van afgelopen vrijdag moet worden overgespeeld. Teun Bijleveld speelde namelijk mee bij de ploeg uit Amsterdam, maar was eigenlijk geschorst voor de ontmoeting. Hoewel Jong Ajax door een administratieve fout bij de voetbalbond hiervan niet op de hoogte was, moet de wedstrijd wel over.

Vitesse voert ook maandag nog crisisoverleg over Fraser

Het overleg dat Vitesse momenteel voert over de positie van hoofdtrainer Henk Fraser zal maandag opnieuw verder gaan. De club overweegt serieus om de oefenmeester uit zijn functie te ontheven. Voor die beslissing zal maandag overleg plaatsvinden met de Raad van Commissarissen, alvorens er duidelijkheid zal komen.

Dost helpt Sporting Portugal ondanks onrust aan overwinning

Ondanks alle onrust rondom Sporting Portugal heeft Bas Dost zijn scoringsdrift zondagavond weer herpakt. Tegen laagvlieger Paços Ferreira hielp de spits zijn ploeg op de goede weg en zag bovendien, nadat Bryan Ruiz de wedstrijd had beslist, ook nog een treffer worden afgekeurd. Aan de 2-0 overwinning deed dat echter niets meer af, waardoor de rust weer een beetje terugkeert in Estádio José Alvalade.

Memphis en Promes in bloedvorm voor hun clubs

Memphis Depay heeft zondag zijn waarde voor Olympique Lyon andermaal bewezen. De 24-jarige aanvaller was in en tegen Metz betrokken bij de gehele doelpuntenproductie in de 0-5 overwinning. Vier keer was Memphis de aangever, één keer haalde hij zelf de trekker over. In Rusland maakte Promes een [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/331203/promes-helpt-spartak-met-razendsnelle-hattrick-aan-simpele-zege/,_blank,razendsnelle hattrick].

Atlético Madrid slaat aanval van Real Madrid op plaats twee af

Real Madrid is er niet in geslaagd om de aanval vol te openen op de tweede plaats in de Primera Division. In een heerlijke derby van Madrid kwam De Koninklijke zondag niet verder dan een gelijkspel tegen Atlético Madrid, dat via Antoine Griezmann de openingstreffer van Cristiano Ronaldo, wie anders, ongedaan had gemaakt.

Ajax wint in sfeerloze ArenA kleurloos duel van Heracles

Ajax heeft in een gezapig laatste potje van de spectaculaire speelronde van de Eredivisie met moeite gewonnen van Heralces Almelo. Terwijl er in de Arena minder decibel geproduceerd werd dan tijdens een bingo-avond in een bejaardentehuis, legde het de ploeg uit Almelo over de knie dankzij een dubieuze goal van David Neres.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen