De Ligt tevreden over ontwikkeling, ondanks schaamtevol seizoen

27 april 2018, 07:52   Bijgewerkt: 27 april 2018, 10:17

Matthijs de Ligt is ondanks het teleurstellende seizoen tevreden over zijn eigen ontwikkeling bij Ajax. De jonge verdediger (18), die onder meer voor het eerst de aanvoerdersband droeg dit seizoen, kan het teleurstellende seizoen van zijn ploeg goed scheiden van zijn eigen prestaties.

"Als team is het natuurlijk een heel ander verhaal, want we hebben geen prijs gepakt. Maar als ik mezelf vergelijk met de speler die ik een jaar geleden was, dan denk ik dat ik grote stappen heb gezet: op voetbalgebied, het mentale vlak en qua fysiek. Ik probeer te leren van de fouten. En dat gaat me tot nu toe goed af", vindt hij tegenover De Telegraaf.

Dus is hij ook nog niet uitgeleerd in Amsterdam, vindt de Ajacied. "Iedere speler kan elke dag leren. En dat geldt voor mij ook. Er zijn voldoende verbeterpunten. Door mijn ervaring ben ik al iets beter geworden in het lezen van situaties, maar daarin valt echt nog genoeg progressie te boeken."

Schaamte

Toch is er ook genoeg waar hij nog zéker niet tevreden over is. Zijn eigen ontwikkeling mocht dan wel goed gaan, in de titelstrijd moest Ajax - nota bene in een rechtstreeks duel - PSV voor zich laten. "We hebben ons Europees niet gekwalificeerd, vlogen al vroeg uit de beker en moesten de titelrace al heel snel opgeven. Dan past alleen schaamte. Er is bijna geen grotere vernedering dan de manier waarop PSV tegen ons kampioen is geworden."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen