Transferweekje: Zlatan, Griezmann, Balotelli, Blind en De Vrij

3 maart 2018, 11:37

De transfermarkt is gesloten, maar dat betekent absoluut niet dat er geen sprake meer is van transfergeruchten. Door de bomen kunnen we soms het bos niet meer zien, al is het ene gerucht uiteraard serieuzer dan de ander. Daarom heeft FCUpdate.nl de wekelijkse rubriek 'Transferweekje' gelanceerd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

De Engelse media weten het zeker: Daley Blind vertrekt bij Manchester United, maar wel nadat de optie in het contract van de Nederlander is gelicht, waardoor een transfervrij vertrek deze zomer onmogelijk is geworden. José Mourinho wil graag van de Nederlander af, maar door alle forse transferuitgaven, moet er ook geld binnenkomen bij United. Door het geringe aantal speelminuten zal Blind zelf ook aansturen op een 'Brexit' en dus lijkt het een kwestie van wachten totdat er een partij komt die genoeg geld op tafel wil leggen voor Blind. De soap wordt vervolgd, zoals we [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/328143/transferweekje-younes-blind-brenet-klaassen-en-mahrez/,_blank,recentelijk al beloofden].

Trainerscarrousel Eredivisie

Als het een beetje gek loopt, dan zien we vanaf volgend seizoen op meer dan de helft van de teamfoto's een andere trainer dan dit jaar bij de Eredivisieclubs. Toch zien we niet per se andere trainers: Erwin van de Looi en Jurgen Streppel gaan rond bij andere clubs in Nederland dan hun huidige werkgever, terwijl ook Maurice Steijn en Mitchell van der Gaag in trek zijn bij de Nederlandse clubs. John Stegeman zien we zeer waarschijnlijk niet terug in de Eredivisie, tenzij er een wonder gebeurt in Deventer. De scheidend coach van Heracles Almelo tekende namelijk een contract bij Go Ahead Eagles. Marcel Keizer werd deze week nadrukkelijk genoemd als opvolger, terwijl Robert Molenaar zijn verbintenis bij Roda JC verlengde. Al met al een druk weekje in de trainerstombola van Nederland.

{image[320213][left-half][]}Zlatan Ibrahimovic

Verder was het ook de week van de Zweed Zlatan. De aanvaller van Manchester United kwam vorig kalenderjaar razendsnel terug van zijn zware blessure, maar vervolgens hoorden we eigenlijk bitterweinig van de spits. Tussen het aanvalsgeweld van Mourinho komt de 36-jarige Ibracadabra er simpelweg niet meer aan te pas. De Portugese coach liet weten dat het vermoedelijk Zlatans laatste jaar is in Manchester. Voor een reservespeler zou wel veel verdienen… Tegelijkertijd is Zlatan overigens ambitieus als altijd: want hij [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/329437/ibrahimovic-overweegt-terugkeer-in-zweeds-elftal/,_blank,liet blijken] sterk te twijfelen of hij zich toch niet beschikbaar moet stellen voor het WK in Rusland bij de Zweedse ploeg.

Nieuwe club voor De Vrij

Met alle clubs aan wie Stefan de Vrij de afgelopen maanden is gelinkt, kun je een aardig kwartetspel maken. Toch lijkt de laatste weken zijn komende bestemming steeds nadrukkelijker door te schemeren: Internazionale is het shirt dat De Vrij vanaf komend seizoen draagt, beweerden de Italiaanse media de afgelopen week. Het forse salaris heeft De Vrij over de streep getrokken, al laat de presentatie vermoedelijk nog wel even op zich wachten. Omdat de stap nogal gevoelig ligt bij de Romeinse achterban, zal de bekendmaking van zijn nieuwe club niet op korte termijn zijn. Kwadwo Asamoah (Juventus) volgt bovendien het voorbeeld van de oud-Feyenoorder.

{image[324488][right-half][]}Griezmann naar Barcelona

Tijdens de vorige zomer gingen de geruchten al dat Antoine Griezmann naar Barcelona zou vertrekken en uitgerekend in aanloop naar het onderlinge duel, kwam het nieuws naar buiten dat Barca de afkoopsom van honderd miljoen euro in het contract van de Fransman in Madrid gaat lichten. Sommige clubwatchers bevestigden zelfs al dat de overgang '100% zeker' rond was. Hoewel het probleem van de Catalaanse grootmacht niet bepaald voorin ligt met de huidige bezetting, kan hij zomaar eens op de plek van Ousmane Dembélé komen. De buitenspeler maakte, deels door blessures weliswaar, nog geen enkele indruk in Catalonië. Integendeel zelfs...

Transfervrije Balotelli naar Italië

Super Mario is komende zomer transfervrij bij Olympique Nice en de kans dat hij nog bijtekent, lijkt op dit moment niet erg groot. De aanvaller wacht rustig af wat er op zijn pad komt. Volgens zijn zaakwaarnemer Mino Raiola is Balotelli namelijk meer dan honderd miljoen euro waard en staan de clubs voor hem in de rij, zeker omdat hij transfervrij is. De complete top uit Italië, met uitzondering van AC Milan waar hij zich al een keer onmogelijk maakte, staat voor hem in de rij, zo verzekerde Raiola. Zoals hij het bracht, kun je de spits bijna niet níet binnenhalen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen