Eerste interland van e-sporter Aygün maakt hem trots

20 maart 2018, 23:08

Het Nederlands elftal en Engeland spelen woensdag hun allereerste officiële e-interland ooit. Ali Riza Aygün (PSV) mag Oranje vertegenwoordigen en is daar logischerwijs enorm trots op. "Heel bijzonder om zo voor Nederland te mogen uitkomen", vindt de e-sporter.

Tegenover het Eindhovens Dagblad blikt hij terug op de beslissing van de KNVB om hem uit te vaardigen tegen de Engelsen. "Ik had het aan niemand verteld en nu het bekend is geworden staat de telefoon roodgloeiend", aldus Aygün, die zeker niet onbeslagen ten ijs zal komen tijdens de eerste e-interland ooit voor Nederland.

"Per week besteed ik ongeveer twintig uur aan het gamen alleen, maar daarnaast analyseer je ook tegenstanders en probeer je aan zwakke punten te werken. Voor de interland tegen Engeland hebben we (hij en Romal Abdi, de tweede e-games van PSV, red.) ons goed voorbereid. Van mijn tegenstander staan veel wedstrijden online en daarvan hebben we er drie geanalyseerd", legt hij uit.

Het wordt geen eenvoudig karwei voor Oranje, want de vertegenwoordiger uit Engeland won recent bijvoorbeeld nog meer dan een ton met zijn gaming. "Het wordt lastig om hem te kloppen, maar we gaan ervoor", besluit Aygün, die Nederland ook graag op het WK wil vertegenwoordigen op termijn. Dan valt er namelijk een flinke prijs te verdienen van ruim twee ton.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen