Spoorboekje: Lokhoff vertelt, Algarve Cup start en bekerduels

28 februari 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 28 februari.

Nieuws

{image[322680][right-half][]}De Algarve Cup start

Nadat de Oranje Vrouwen vorig jaar het EK in eigen land wonnen, kunnen ze de volgende prijs deze week gaan bijschrijven. Tenminste, als ze goed presteren in de jaarlijkse Algarve Cup. Want het toernooi dat sinds 1994 wordt georganiseerd, is nog niet eenmaal door onze Leeuwinnen gewonnen. Sterker nog: ze stonden nog nooit in de finale. Wordt dat ditmaal in Portugal anders?

Gaan de halve finales in de KNVB Beker door?

Kou teistert Nederland de afgelopen drie dagen en het heeft er geen schijn van dat het snel anders wordt. Als de temperaturen dusdanig koud worden dat het voor de supporters geen doen meer is om naar het stadion te komen, kan de KNVB de halve finales van de KNVB Beker zomaar schrappen. De bond en de clubs reken erop dat de wedstrijden doorgaan, maar zullen de voorspellingen vanochtend nog eens extra in de gaten houden

Specials

{image[324451][right-half][]}Interview met Ton Lokhoff over De Bruyne, Bazoer en Wolfsburg

Drie jaar lang werkte Ton Lokhoff als assistent-trainer bij VfL Wolfsburg, waar hij de mooiste successen beleefde. De Limburger had Kevin De Bruyne onder zijn hoede, veegde met de ploeg Bayern München van het veld en won de DFB-Pokal. Sinds vorig jaar heeft hij echter een stapje terug gedaan bij de in verval geraakte topclub, waar drie Nederlanders onder contract staan. In gesprek met FCUpdate.nl vertelt hij over het talent van De Bruyne, de onrust bij Wolfsburg en de moeilijke situatie van oud-Ajacied Riechedly Bazoer.

Wedstrijden

SS Lazio - AC Milan

Ook in de Coppa Italia worden de halve finales afgewerkt en het duel in Rome is nog uiterst spannend. In de eerste ontmoeting werd tussen beide ploegen, die vorige week een ronde verder kwamen in de Europa League, namelijk niet gescoord. Trainer Gennaro Gattuso heeft het in Milaan goed op de rit, maar ook Stefan de Vrij en consorten wonnen de laatste drie offciële wedstrijden. Wat gaat het worden? De andere halve finale is overigens ook interessant: Atalanta Bergamo moet op bezoek bij Juventus een 0-1 achterstand goedmaken.

{image[324423][right-half][]}Paris Saint-Germain - Olympique Marseille

Zonder Neymar staat PSG voor de cruciale fase in de competitie. Dat het landskampioen wordt, lijkt al zo goed als zeker. Maar in de Champions League moet het een fikse achterstand goedmaken tegen Rael Madrid (1-3) en ook moet het over één wedstrijd winnen van Olympique Marseille, een van de weinige ploegen aan wie eerder dit seizoen punten verloren werden in de Ligue 1. Excuses zijn er niet voor de ploeg van Unai Emery, in de cruciale fase van het seizoen moeten ze er staan. 

Tottenham Hotspur - Rochdale

Een mega-verrasing was het toen de hekkensluiter van de League One ruim een week geleden in de slotfase van de wedstrijd een verlenigng afdwong tegen de Spurs, dat door Harry Kane pas in de 88ste minuut op voorsprong was gekomen. Door de late gelijkmaker moet de Champions League-deelnemer, een week voor de return tegen Juventus, echter nogmaals afrekenen met de laagvlieger. Alleen voor landgenoot Michel Vorm is het goed nieuws: hij kan weer een extra wedstrijdje kijken. 

Voetbal op tv

17.25 uur: Juventus - Atalanta, Ziggo Sport Select - live verslag van de halve finale in de Coppa Italia

18.00 uur: AZ - FC Twente, Veronica - live verslag van de halve finale in de KNVB Beker

20.40 uur: Feyenoord - Willem II, Veronica - live verslag van de halve finale in de KNVB Beker

20.40 uur: Tottenham Hotspur - Rochdale, FOX Sports 2 - live verslag van de replay in de FA Cup

20.40 uur: Lazio - AC Milan, Ziggo Sport Select - live verslag van de halve finale in de Coppa Italia

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen