Wiegman heeft haar contract bij de KNVB met jaar verlengd

19 december 2017, 11:14   Bijgewerkt: 19 december 2017, 11:27

De KNVB heeft het contract van Sarina Wiegman met een jaar verlengd. De 48-jarige bondscoach blijft in ieder geval tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio verbonden aan het Nederlands vrouwenelftal. De huidige verbintenis van Wiegman met de KNVB liep tot medio 2019.

De Haagse coach werd in januari van dit jaar gepromoveerd van assistent-coach tot bondscoach en greep in die hoedanigheid de EK-winst in eigen land met de OranjeLeeuwinnen. Ook staat Nederland na drie duels bovenaan in de WK-kwalificatiereeks. "Ik ben erg blij met het vertrouwen dat uit deze contractverlenging spreekt", aldus Wiegman.

"Afgelopen zomer is natuurlijk een schitterende ervaring geweest, voor mij, voor het team en voor het gehele Nederlandse vrouwenvoetbal. Nu het nagenieten voorbij is, richten we de pijlen op de toekomst. Er komen twee prachtige toernooien aan, het WK en de Olympische Spelen, en ik ben blij dat ik daar met dit team naartoe kan werken." Voor beide toernooien is haar ploeg overigens nog niet op zeker geplaatst.

Ook Jan Dirk van der Zee, de KNVB-directeur die verantwoordelijk is voor het vrouwenvoetbal, is blij met het nieuws. "Haar kwaliteiten zijn onomstreden, niet voor niets heeft de FIFA haar verkozen tot Beste Trainer van een Vrouwenelftal. We hadden al een overeenkomst met Sarina tot en met het WK van 2019, nu hebben wij dat met trots verlengd tot en met de Olympische Spelen van 2020. Met haar aan het roer zien we de toekomst van de OranjeLeeuwinnen rooskleurig tegemoet."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen