Scheidsrechtersrel door lening van Uilenberg aan arbiter Makkelie

19 december 2017, 07:44

Danny Makkelie is in opspraak. De arbiter leende tienduizenden euro's bij zijn coach en UEFA-scheidsrechterscommissielid Jaap Uilenberg. Daarvoor is bij bestraft door de KNVB.

"Binnen het bestuur is het signaal ontvangen dat Uilenberg een lening van tienduizenden euro's zou hebben verstrekt aan Danny Makkelie. Het gerucht ging breder rond dan alleen binnen het bestuur", vertelt Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal (BSBV)-voorzitter Peter van Dongen aan De Telegraaf.

Makkelie zelf spreekt vooral van een vriendendienst van Uilenberg. "Ik heb de kans gehad om een huis te kopen waar ik al lang naar op zoek was en waar ik samen met mijn ouders zou kunnen wonen. Daar hecht ik veel waarde aan. Wij kregen onze appartementen snel verkocht en met de financiering kon ik het ook makkelijk regelen. Dit was een zakelijke geldlening die tot stand is gekomen tussen Jaap Uilenberg en mij. Uiteraard speelde hierin ook vriendschap en vertrouwen een grote rol. Een relatie die wij naast de coaching hebben opgebouwd."

Inmiddels is de lening tussen beiden alweer afbetaald door Makkelie. Hij ziet dan ook geen problemen: "Ik vraag mij werkelijk af: wat is het probleem? Ik heb absoluut niet de ernst gezien die weergegeven wordt. De sanctie die de KNVB mij oplegt vanwege deze overbrugging is mijns inziens onterecht."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen