Nooit zoveel geregistreerde makelaars in Nederland als nu

13 december 2017, 10:53

Het Nederlandse voetbal telde nog nooit zo veel voetbalmakelaars als op dit moment. In totaal staan er 277 zaakwaarnemers geregistreerd bij de KNVB en dat is een record. Bovendien spelen er op de achtergrond nog veel meer mensen een rol op de markt.

Volgens de directeur van de spelersbond VVCS is het aantal zaakwaarnemers behoorlijk vreemd, zo laat hij weten aan Voetbal International. Er is nu één makelaar op twee Eredivisievoetballers. "Veel figuren doen het als nevenactiviteit, de markt is te klein", vertelt hij. "Op de achtergrond zijn er nog veel meer bezig. Die wachten eerst op een transfer, pas als het zover is registreren ze zich bij de KNVB. Zo stellen ze de vijfhonderd euro administratiekosten zo lang mogelijk uit…"

Naast de geregistreerde zaakwaarnemers is er nog een heel aantal dat zich dus niet heeft aangemeld, maar al wel een (marginale) rol speelt. Omdat ook de KNVB zich zorgen maakt over deze ontwikkeling, is er een keurmerk ontwikkeld voor belangenbehartigers van voetballers. Everard: "Dat is uiteraard geen ultieme oplossing, maar wel een goede eerste stap om weer te komen tot een kwaliteitsstempel."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen