NAC Breda gaat hard optreden tegen biergooiers in het stadion

5 december 2017, 15:10

Bij het 'Avondje NAC' hoort van oudsher een biertje. Maar dat moet zeker niet uit de hand lopen, vindt de Eredivisionist. Naar aanleiding van een aantal incidenten treedt de club vanaf heden harder op tegen het misbruik van alcohol.

Tijdens het duel met Ajax gooiden namelijk meerdere supporters met bier richting het veld en dat is niet voor het eerst dit seizoen. Ook veel andere fans, die nat worden van het bier, hebben geklaagd bij de club. Ook heeft de KNVB onderzoek ingesteld naar de wedstrijd tegen de Amsterdammers. En dat zorgt ervoor dat NAC Breda strenger gaat ingrijpen.

"Gezien het gooien van bier al langer een punt van aandacht is bij NAC, doet de club sinds enige tijd het gooien van bier niet meer af met een waarschuwing of voorwaardelijk stadionverbod, maar met een onvoorwaardelijk stadionverbod van negen maanden", aldus de club in een statement. "Daarnaast wordt getracht om een eventuele boete die voortkomt uit het gooien van bier op de betreffende supporters te verhalen. Dit kan dus oplopen tot een persoonlijke boete van duizenden euro's."

Ook gaat NAC Breda strenger controleren op het gebied van alcoholgebruik van jongeren die nog geen achttien jaar zijn. Deze maatregelen zijn er om te voorkomen dat dergelijke incidenten zoals bij NAC – Ajax vaker voorkomen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen