Guardiola: "Echt onder de indruk van hoe goed Monaco is"

20 februari 2017, 16:21

Pep Guardiola is onder de indruk van wat AS Monaco dit seizoen laat zien. De equipe uit het prinsdom scoorde in 26 duels in de Ligue 1 maar liefst 76 keer en is daarmee de meest trefzekere ploeg in de vijf grote competities van Europa. Dinsdag krijgt Guardiola met Manchester City in de heenronde van de achtste finales van de Champions League bezoek van AS Monaco.

"Ik ben echt onder de indruk van hoe goed ze zijn", zei Guardiola maandag op de persconferentie. "Hun backs spelen als vleugelaanvallers en ze zijn killers in het penaltygebied. Beide controlerende middenvelders zijn intelligent, fysiek sterk en komen in de 'zestien'. Het is een complete ploeg, de meest succesvolle van Europa wat betreft het maken van doelpunten. Dit is een zware loting."

"Als we het over de cijfers hebben, kijk dan naar hoeveel doelpunten ze maken en hoeveel kansen ze creëren. Het gemiddeld aantal kansen dat ze creëren, is heel hoog en ze hebben maar heel weinig kansen nodig om te scoren", stelt Guardiola. "Hun buitenspelers Lemar en Bernardo Silva zijn fantastisch en de aanvallers zoeken de ruimte. Hun backs rennen dertig of veertig keer per wedstrijd veertig meter op en neer over de flank. Ze hebben een keeper met veel ervaring. Ik ben enorm onder de indruk. Ik vind het mooi om te zien, hun sterspelers lopen als de meest nederige spelers."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen