KNVB-directeur De Jong niet blij met trucje Fraser

25 januari 2017, 14:58

Gijs de Jong had vroeger bewondering voor de verdediger Henk Fraser, of eigenlijk 'ontzag', om diens mentaliteit. De operationeel directeur van de KNVB, de beoogde opvolger van Bert van Oostveen als directeur betaald voetbal, is echter minder blij met een bepaald trucje dat de oud-profvoetballer uithaalt als trainer.

"Afgelopen zaterdag flikte hij voor de tweede keer in ruim een jaar hetzelfde kunstje", schrijft De Jong in zijn column op de KNVB-website over de huidige trainer van Vitesse. "Hij liet zijn keeper een blessure faken om tactische ingrepen te kunnen toelichten aan zijn spelers. Uiteraard bleef dat onbestraft, want de spelregels hebben hier helaas ruimte voor gelaten. En bovendien, als een doelman geblesseerd is, kan je als scheidsrechter moeilijk géén pauze inlassen ter behandeling. Fraser was zo eerlijk om na afloop zijn trucje toe te geven."

"Je weet dus vanaf nu niet zeker meer of de keepers van Vitesse geblesseerd zijn als ze plotseling neerzijgen in hun doelgebied. Wat nu? Erg jammer dit", vervolgt De Jong. "Grenzen opzoeken, okay. Maar 'schwalbes' stimuleren? Het kan aan mij liggen, maar ik vind het niet passen bij de fanatieke sportman Henk Fraser zoals ik die altijd graag heb gewaardeerd. En als het even kan wil blijven waarderen."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen