Voor het eerst sinds 1983 halen alle coaches de kerst

25 december 2016, 16:27

Voor het eerst sinds het seizoen 1983/1984 hebben alle achttien eredivisietrainers die begonnen aan de competitie de kerst gehaald. Vorig jaar wisselden nog twee clubs voor de feestdagen van coach. Eind augustus 2015 nam FC Twente afscheid van Alfred Schreuder, twee maanden later vertrok Dwight Lodeweges bij sc Heerenveen.

Negen clubs begonnen dit seizoen met een andere oefenmeester ten opzichte van de laatste speelronde van de voorbije jaargang. Bij Ajax loste Peter Bosz de vertrokken Frank de Boer af, terwijl Vitesse Rob Maas verving door Henk Fraser. Zeljko Petrovic was bij ADO Den Haag de opvolger van laatstgenoemde. Ernest Faber ging weg bij NEC om bij FC Groningen aan de slag te gaan. In het Noordlease Stadion werd hij de opvolger van Erwin van de Looi, die op zijn beurt bij Willem II de naar sc Heerenveen verkaste Jurgen Streppel opvolgde. NEC vond in de Duitser Peter Hyballa een nieuwe coach. Yannis Anastasiou keerde terug bij Roda JC Kerkrade, waar hij als speler furore maakte, nadat de club had gebroken met Darije Kalezic. Excelsior ging niet verder met Alfons Groenendijk en haalde Mitchell van der Gaag daar voor terug.

In de Engelse Premier League werden tot dusver twee trainers ontslagen, in de Spaanse Primera Division waren net als in de Italiaanse Serie A vijf trainerswissels te noteren. In Duitsland en Turkije hebben al zeven teams op het hoogste niveau een andere coach in vergelijking met de start van de competitie.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen