Klopp vindt dat Liverpool voor de titel moet gaan

26 december 2016, 14:09

Ondanks een achterstand van zes punten op koploper Chelsea acht Liverpool-manager Jürgen Klopp zijn team in staat mee te doen om de titel in de Premier League. De laatste keer dat The Reds kampioen van Engeland werden was in 1990, nog voor de invoering van de Premier League (in 1992).

"We zijn niet de laatste 25 jaar, we zijn nu. We zijn deze generatie", aldus Klopp bij Sky Sports. "Hoeveel we ook houden van de jongens uit het verleden, die deze club hebben gemaakt, we kunnen hun werk niet doen. We moeten ons eigen werk doen. Laten we dat doen en ervoor gaan. We zijn er goed genoeg voor en de club is er groot genoeg voor. We hebben de juiste eigenaren, want ze vinden het niet nodig om spelers te verkopen. Niemand zal hier hoeven vertrekken vanwege het geld. We betalen niet de hoogste salarissen ter wereld, maar het is genoeg om spelers hier te houden. Dit is een fantastische fase voor Liverpool en daar moeten we gebruik van maken. In het heden zijn we heel goed en de toekomst ziet er goed uit, dus laten we ervoor gaan."

"Het enige probleem is dat er nog enkele clubs zijn die geen slecht team hebben", vervolgt Klopp. "Maar het blijft voetbal. Hoe meer je iets wenst, maakt het niet waarschijnlijker dat het ook gaat gebeuren. Maar het is mogelijk en we blijven in de titelrace, daar ben ik zeker van. We zijn tot dusver bezig met een goed seizoen, maar om kampioen te worden moet je een heel goed jaar hebben en heb je ook geluk nodig op de juiste momenten. Dus geen blessures en een beetje geluk in sommige wedstrijden."

Liverpool speelt komende dinsdag thuis tegen Stoke City. Op oudejaarsdag wacht op het eigen Anfield de kraker tegen Manchester City, dat op één punt van Liverpool derde staat in de Premier League.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen