Gio: "In alle aspecten van het voetbal beter dan AZ"

11 december 2016, 18:17   Bijgewerkt: 11 december 2016, 20:57

Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst heeft genoten van het optreden van zijn elftal in de uitwedstrijd tegen AZ. De Rotterdammers speelden zondag uitstekend in het AFAS Stadion en beloonden zichzelf ook met een 0-4 overwinning.

"Of dit het beste Feyenoord was sinds ik hier coach ben? Daar komt het wel dicht tegenaan, als je al vanaf minuut één zo bepalend kan zijn en een moeilijke uitwedstrijd tegen AZ met 0-4 wint", aldus Van Bronckhorst bij de NOS. "In alle aspecten van het voetbal waren we beter dan AZ. Het is zeker genieten als je een team goed ziet staan en plezier in het spelletje ziet hebben. Ze steunen elkaar en gaan door tot het einde."

"In de laatste twintig minuten hadden we vaker moeten scoren, want AZ was toen geslagen. Dat is denk ik het enige dat vandaag beter had gekund", vervolgt Van Bronckhorst. "Je moet de lat altijd hoog leggen voor jezelf en vandaag zijn we er heel dichtbij gekomen. Daar moet je elke week voor gaan, dat is het mooie van sport. Het is niet altijd gemakkelijk, maar we zijn er vandaag wel dichtbij gekomen."

Opvallend was dat Dirk Kuyt geen speeltijd kreeg bij Feyenoord. De 36-jarige Katwijker kreeg rust vanwege het drukke programma. "We hebben vooraf in de analyse van AZ gezien dat we uitstekend met deze elf uit de voeten kunnen", verklaart Van Bronckhorst zijn besluit om Kuyt te sparen. "Als je dan wint en zo voor de dag komt, terwijl Dirk rust heeft, dan is het uitstekend gegaan. Dirk was niet blij met de beslissing, want hij wil altijd spelen." Ondanks de ruime zege hoeft Kuyt niet te vrezen voor zijn plek in het elftal. "Never change a winning team? Dat is een beetje te kort door de bocht", besluit de Feyenoord-trainer.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen