Vertonghen: "Er wordt minder gebluft vanuit Nederland"

8 november 2016, 22:10

Jan Vertonghen keert woensdag terug op voor hem bekend terrein. De verdediger van Tottenham Hotspur meldt zich met België in de Amsterdam ArenA voor een oefenduel met Oranje. Vertonghen begon zijn profloopbaan bij Ajax en vertrok er medio 2012, nadien kwam hij niet meer in de ArenA.

"Vanaf het moment dat het bekend was dat we in de Amsterdam ArenA gingen spelen, ben ik extra voorzichtig gaan spelen om zeker niet geblesseerd te raken", grapt Vertonghen bij Sporza. Hij kijkt wel uit naar zijn terugkeer in de ArenA. "Het wordt een heel bijzondere wedstrijd. Ik heb veel vrienden in Amsterdam en mijn schoonfamilie is ook van daar. Als speler ben ik er nog nooit terug geweest. Er is wel veel veranderd binnen de club, zowel qua mensen als infrastructuur. Ik vind het heel jammer dat we er vandaag niet trainen."

Nog niet eens zo lang geleden werd in Nederland gelachen om de nationale selectie van België. Tegenwoordig is dat wel anders. "Ik speel zelf met Vincent Janssen en Michel Vorm, die nu ook in de selectie zitten, en je merkt dat er minder gebluft wordt vanuit de Nederlandse kant", aldus Vertonghen. "Er is veel respect en het besef dat wij een heel goed team hebben en dat zij een team in opbouw zijn. Wij gaan als favoriet naar de ArenA."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen