Primeur Makkelie: videoscheids op WK clubs in Japan

18 november 2016, 18:35

Danny Makkelie staat voor een primeur. De FIFA heeft de scheidsrechter geselecteerd om volgende maand tijdens het WK voor clubs in Japan als Video Assistant Referee te fungeren. Het is de eerste keer dat tijdens een internationaal evenement wordt gewerkt met de videoscheidsrechter.

"Dit is top", reageert Makkelie op de officiële website van de KNVB. "Het eerste wereldtoernooi in het voetbal waar de videoscheidsrechter getest wordt, dat is geweldig om bij te zijn. De KNVB is al jarenlang pionier op het gebied van videoarbitrage, waardoor de Nederlandse scheidsrechters de meeste ervaring hebben als videoscheids. Het is een enorme eer door de FIFA geselecteerd te zijn om in Japan als videoscheids actief te zijn."

Makkelie was eerder dit seizoen tijdens de bekerwedstrijd tussen Ajax en Willem II al de videoscheids, ter assistentie van Pol van Boekel op het veld. Dat was het eerste duel ter wereld op het hoogste niveau waar de arbitrage officieel een beroep kon doen op een collega in de regiekamer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen