Gio: "Overlijden moeder Vilhena heeft veel impact gehad"

2 november 2016, 19:32

Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst moet voor het Europa League-duel met Zorya Luhansk, morgen (donderdag) in Oekraïne, puzzelen op het middenveld. Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena ontbreken bij de eredivisiekoploper. De eerste heeft last van een voetblessure, de laatste is niet meegereisd vanwege het overlijden van zijn moeder.

"Het overlijden van de moeder van Tonny Vilhena heeft veel impact gehad op de groep. Dat is logisch, want we hebben een hechte groep die veel tijd met elkaar doorbrengt. We zijn er voor elkaar, in goede en mindere tijden. Waar we kunnen, steunen we Tonny en zijn familie. Het gevoel om er juist morgen voor hem te staan, is heel sterk", aldus Van Bronckhorst op de officiële website van Feyenoord.

Over de nieuwe invulling van het middenveld, zegt Van Bronckhorst: "Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan, maar ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat. We hebben een brede selectie. Andere jongens krijgen nu weer de kans om zich te laten zien. Spelers die erin kwamen hebben al vaker bewezen van waarde te kunnen zijn."

Van Bronckhorst is op zijn hoede voor de tegenstander. "We hebben twee weken geleden gezien waartoe Zorya in staat is. Ze spelen compact en zijn goed in de omschakeling. In de heenwedstrijd (1-0 winst, red.) hebben we weinig momenten weggegeven waaruit zij gevaarlijk konden worden. Gaven we die momenten wel weg, dan verdedigden we goed. Daarnaast hebben we zelf genoeg kansen gecreëerd. Daarom heb ik een goed gevoel overgehouden aan de thuiswedstrijd. Ook donderdag zullen we Zorya niet in hun kracht moeten laten komen om een goed resultaat te kunnen behalen."

"We vinden de competitie en de Europa League allebei belangrijk", vervolgt Van Bronckhorst. "In de competitie zijn we goed gestart. De laatste twee wedstrijden hebben we helaas niet gewonnen, maar over het veldspel tegen Ajax en Heerenveen was ik tevreden. In Europa liggen we op schema voor overwintering. Het winnen van thuiswedstrijden vormt de basis om eventueel door te gaan in Europa. Dat hebben we tot nu toe twee keer gedaan, maar we zullen ook in een uitwedstrijd een resultaat moeten halen. Dat hopen we donderdag te kunnen doen. We kunnen belangrijke punten pakken met het oog op overwintering."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen