Duel schorsing en 58.000 pond boete voor Mourinho

2 november 2016, 19:20

Manager José Mourinho ontbreekt komende zondag in de dug-out bij Manchester United in de uitwedstrijd tegen Swansea City. De Portugese oefenmeester heeft een schorsing van één duel opgelegd gekregen wegens zijn gedrag in de ontmoeting met Burnley (0-0) van afgelopen weekend.

Scheidsrechter Mark Clattenburg verwees Mourinho tegen Burnley naar de tribune wegens diens pittige uitspraken in de rust. De manager van Manchester United moet zijn gedrag tevens bekopen met een boete van 8.000 Britse pond, omgerekend een kleine 9.000 euro.

De Engelse voetbalbond FA had nog een zaak lopen tegen Mourinho. De tacticus deed medio oktober voor de kraker tegen Liverpool uitspraken over scheidsrechter Anthony Taylor, wat niet is toegestaan. "Hij krijgt het misschien moeilijk, omdat de Liverpool-supporters een probleem maken van zijn aanstelling", zei Mourinho over Taylor. De leidsman woont op slechts tien kilometer van Old Trafford, het stadion van Manchester United. "Ik denk dat hij bewust onder geweldige druk wordt geplaatst. Daardoor zou het weleens kunnen dat hij geen goede wedstrijd zal fluiten. Ik wil er ook niet meer over zeggen, voor ik weer een schorsing krijg." Die uitlatingen komen hem op een boete van 50.000 Britse pond, ruim 55.000 euro, te staan.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen