Blind over knollenveld: "Geen onoverkomelijk probleem"

12 november 2016, 21:25

Het veld in het Stade Josy Barthel, waar het Nederlands elftal zondag de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Luxemburg speelt, ligt er niet echt goed bij. Oranje-bondscoach Danny Blind werd er zaterdag op de persconferentie naar gevraagd, maar hij ziet de staat van de grasmat niet als een groot probleem.

"Het is een factor waarmee we om moeten gaan. De omstandigheden zijn anders, daarop moet je je instellen, maar het hoeft verder geen onoverkomelijk probleem te zijn", aldus Blind. De oefenmeester is blij dat Arjen Robben er weer bij is. "Hij is een topspeler, die de afgelopen weken gelijk weer laat zien hoe top hij kan zijn na maanden van afwezigheid. Goede spelers heb je er graag bij. Maar, en dat vindt hij zelf ook, we moeten het niet alleen over Robben hebben. Hij is onderdeel van het team, een belangrijk onderdeel, maar we moeten het morgen met z'n allen zien te fixen."

Afgaande op de woorden van Blind kunnen we een aanvallend Nederland verwachten. "Daar mag je wel van uit gaan. Dat zal Luxemburg ook laten gebeuren. Daar hebben we ons ook aan aangepast. Hoe? Door een formatie neer te zetten waarmee we aanvallend het beste voor de dag kunnen komen. We gaan 4-3-3 spelen, met middenvelders die ook aanvallend zijn ingesteld."

Of Wesley Sneijder opnieuw als linksbuiten wordt ingezet, wilde Blind nog niet zeggen. "Ik heb altijd gezegd dat ik op voorhand niet ga praten over de opstelling", reageerde hij. "Ik zelf weet het al en de spelers ook."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen