Feyenoord haalt aanvaller Jørgensen van Kopenhagen

17 juni 2016, 13:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft versterking gevonden in de Deense competitie. De Rotterdamse club neemt aanvaller Nicolai Jørgensen over van FC Kopenhagen. De 25-jarige Deen, international van zijn land, heeft vrijdag een contract voor vijf seizoenen getekend in De Kuip.

"Hij is een balvaardige en tegelijk fysiek sterke aanvaller, die niet alleen scorend vermogen heeft, maar ook de kwaliteiten om de ploeg beter de laten voetballen. We volgen Nicolai al langere tijd en zijn ervan overtuigd dat hij een echte versterking voor ons is", reageert technisch directeur Martin van Geel op de clubwebsite. Jørgensen stond in de belangstelling van meerdere buitenlandse clubs. "Maar hij kiest er heel bewust voor om zich in de Nederlandse competitie bij Feyenoord verder te ontwikkelen en gaat bij ons de concurrentie aan om de spitspositie."

Jørgensen speelde eerder voor 1. FC Kaiserslautern, Bayer Leverkusen en AB. Afgelopen seizoen scoorde hij vijftien keer in 31 competitieduels voor FC Kopenhagen, waarmee hij de Deense dubbel won. Daarnaast was hij goed voor zeven assists. Bij FC Kopenhagen had Jørgensen nog een contract voor één jaar. Over de transfersom zijn geen mededelingen gedaan.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen