Strootman captain tegen Ieren: "Logische keuze"

26 mei 2016, 14:52

Kevin Strootman is vrijdag de captain van Oranje in de oefenwedstrijd in en tegen Ierland. De middenvelder van AS Roma maakt in het duel in Dublin zijn rentree in het Nederlands elftal. Zijn laatste interland dateerde van maart 2014 tegen Frankrijk, daarna werd hij achtervolgd door knieproblemen.

Strootman neemt de aanvoerdersband over van Daley Blind, die afwezig is vanwege een blessure aan zijn kuit. "Het gaat misschien wat snel", zei bondscoach Danny Blind donderdag tegen het ANP. "Normaal is Daley onze derde aanvoerder, na Arjen Robben en Wesley Sneijder. Maar nu ze alle drie ontbreken, is het volgens mij logisch dat ik bij deze spelersgroep bij Kevin Strootman ben uitgekomen."

Volgens Danny Blind valt de blessure van zijn zoon Daley mee. "Ik heb goede hoop dat hij tegen Polen of anders tegen Oostenrijk wel kan starten", keek de keuzeheer alvast naar de oefenduels met Polen (1 juni) en Oostenrijk (4 juni). Tegen Ierland wordt Blind waarschijnlijk vervangen door Virgil van Dijk.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Cillessen; Veltman, Bruma, Van Dijk, Willems; Bazoer, Wijnaldum, Strootman; Promes, Janssen, Depay.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen