Voormalig bondscoach Cesare Maldini (84) overleden

Jw
3 april 2016, 09:57   Bijgewerkt: 3 april 2016, 10:16

Cesare Maldini is dit weekend op 84-jarige leeftijd overleden. De Italiaanse legende, vader van zijn eveneens bekende zoon Paolo, maakte in zijn leven naam als verdediger van AC Milan en later als bondscoach van Italië.

Maldini droeg tussen 1954 en 1966 het shirt van AC Milan, waarmee hij uitgroeide tot clubicoon. Zijn zoon Paolo herhaalde later dat succes door eveneens jarenlang voor de grootmacht uit Milaan te spelen. Maldini won onder andere vier landstitels met de Rossoneri en de Europa Cup I.

Na zijn afscheid als speler werd Maldlini trainer. Met de voormalig verdediger op de bank bij Jong Italië wonnen de beloften drie keer op rij het EK voor spelers onder 21 jaar, waarmee toekomstige sterren als Fabio Cannavaro, Gianluigi Buffon en Francesco Totti zichzelf destijds als toptalenten presenteerden.

Door de successen met de beloften werd Maldini aangesteld als bondscoach van het grote Italië, waarmee hij uitkwam op het WK in 1998. Daarin bleek in de kwartfinale de latere kampioen Frankrijk na strafschoppen te sterk. In 2002 leidde Maldini als keuzeheer van Paraguay het Zuid-Amerikaanse land naar de achtste finales, waarin Duitsland zegevierde.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen