Van Ginkel: "Alles bij Mourinho was doordrenkt van winnen"

15 april 2016, 17:30

Marco van Ginkel is terug in Nederland. De middenvelder kwam afgelopen winter op huurbasis naar PSV, dat met Ajax in de strijd om de landstitel is verwikkeld. Van Ginkel hoopt dat men in Eindhoven iets heeft aan de ervaring die hij bij grote clubs als Chelsea en AC Milan heeft opgedaan.

Bij Chelsea werkte Van Ginkel samen met José Mourinho. Op de vraag van het Algemeen Dagblad wat het belangrijkste is dat hij van de Portugese tacticus heeft geleerd, antwoordt Van Ginkel: "Dat winnen boven alles gaat. Elke bespreking, elke training bij Mourinho was daarvan doordrenkt. Als je dat zo vaak hoort, ga je er vanzelf in mee. Daarom was ik blij met hoe we met PSV tegen Atlético speelden. Geen moment naïef."

Omdat Mourinho gelooft in allround middenvelders, liet hij Van Ginkel als verdedigende middenvelder spelen. "Ik geloof zeker dat de toekomst is aan middenvelders als Paul Pogba. Power, lengte, techniek en multi-inzetbaar", beaamt Van Ginkel. "Al zullen er in de top ook altijd wel middenvelders blijven die klein zijn. Of niet heel snel."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen