Van Gaal verkort trip Man United naar Chinese steden

Jw
3 april 2016, 13:50

Louis van Gaal is niet blij met de samenvoeging van de commerciële en sportieve belangen bij Manchester United. De 64-jarige trainer zal in de voorbereiding op het nieuwe seizoen samen met zijn selectie afreizen naar China, maar dat gebeurt zeker niet op initiatief van de Nederlander zelf. Hij ging daarom in onderhandeling met de clubleiding.

Manchester United is enorm populair in Azië, waardoor de clubleiding er belang aan hecht om aanwezig te zijn in China. Maar Van Gaal vindt de omstandigheden in Shanghai en Beijing verre van ideaal. "Ik was betrokken bij elke stap van de planning. De club wilde aanvankelijk twee weken inplannen, maar ik heb het weten terug te brengen naar acht dagen. Uiteindelijk zitten we daar dus ongeveer zes dagen", verklapt Van Gaal in gesprek met The Guardian.

"Ik heb zelf ooit als speler gespeeld in Shanghai en we konden gewoon niet trainen. We gaan er alleen heen vanwege de commerciële belangen. Ik snap dat een club als Manchester United dat moet doen, maar is geen goede voorbereiding voor ons. Helemaal niet met het oog op het EK, waardoor spelers ook vermoeid zullen terugkeren", blikt Van Gaal vooruit.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen