Van de Sanden: "Wisten dat het fysiek potje zou worden"

8 april 2016, 09:41

Shanice van de Sanden heeft een goed gevoel overgehouden aan de oefenwedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Nieuw-Zeeland. De aanvalster van Liverpool bepaalde donderdag met twee doelpunten hoogstpersoonlijk de eindstand op 2-0 in het stadion van SC Telstar.

"Ze gingen er inderdaad lekker in, maar ik moet zeggen dat ik ze ook wel heel goed meekreeg. De ruimte lag er gelukkig. De speelster die ik tegenover me had was ook best snel, maar ik kreeg ze precies op maat", zegt Van de Sande op OnsOranje.nl. Nederland en Nieuw-Zeeland speelden afgelopen zomer op het WK in Canada ook al tegen elkaar. Destijds zegevierden onze landgenotes, moeizaam, met 1-0.

Donderdag was vooral de eerste helft van de Oranje Leeuwinnen uitstekend. Door twee goals van Van de Sanden stond het binnen zeventien minuten al 2-0. "Het ging lekker. We wisten van de wedstrijd van het WK dat het een fysiek potje zou worden, dus daar waren we op voorbereid. We speelden er redelijk goed doorheen", vervolgt de matchwinner. "We hadden in de eerste helft aan onze kant veel ruimte. Sherida heeft heel veel rust aan de bal en dat brengt ze een beetje op mij over."

"In de tweede helft raakten we met het team de bal sneller kwijt en moesten we veel meer meters maken", aldus Van de Sanden. "Daar hebben we wel hard moeten knokken. Het ging niet zo soepel als in de eerste helft.  Rond de zeventigste minuut hing de tegengoal misschien ook een beetje in de lucht. Toen dacht ik: we moeten nu wel even stand houden. Dat gebeurde en de overwinning is voor mijn gevoel niet echt in gevaar gekomen. Gelukkig hebben we de nul gehouden en dat is natuurlijk hartstikke positief."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen