Van de Sanden leidt Leeuwinnen langs Nieuw-Zeeland

7 april 2016, 20:24

De Oranje Leeuwinnen hebben vertrouwen getankt. De ploeg van bondscoach Arjan van der Laan zegevierde donderdag in het stadion van SC Telstar in een oefenwedstrijd met 2-0 over Nieuw-Zeeland. Shanice van de Sanden was met twee goals de matchwinner.

Van de Sande, de vervangster van de onlangs als international gestopte Manos Melis, maakte beide doelpunten in de eerste zeventien minuten van de wedstrijd. De speelster van Liverpool opende in de achtste minuut de score en verdubbelde de marge negen minuten later, na een mooie steekpass van Daniëlle van de Donk. In de tweede helft speelde Nederland minder goed dan voor rust, maar de voorsprong kwam niet meer in gevaar.

De Oranje Leeuwinnen grepen vorige maand op het OKT in eigen land naast een ticket voor de Olympische Spelen die komende zomer in Rio de Janeiro worden gehouden. Ze zijn nu in voorbereiding op het Europees kampioenschap van volgend jaar, eveneens in eigen land.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl