Leicester City wint ook van Southampton en loopt uit

Jw
3 april 2016, 16:38

Leicester City is weer een stap dichter bij het kampioenschap gekomen. De verrassende koploper van de Premier League won zondagmiddag van Southampton, waarmee het twee punten uitloopt op achtervolger Tottenham Hotspur. De voorsprong bedraagt met nog maar zes wedstrijden te gaan liefst zeven punten.

De titelkoorts zal na vanmiddag alleen nog maar toenemen in Leicester. De concurrentie hoopt angstvallig op scheuren in het team van trainer Claudio Ranieri, maar de stuntploeg blijft stug doorgaan met het winnen van wedstrijden. The Foxes doen dat op een uiterst economische wijze. Tegen Southampton boekte Leicester City de vierde 1-0 zege op rij.

Door het gelijkspel van Tottenham Hotspur tegen Liverpool werd de druk op Leicester City niet echt opgevoerd. Maar wat er ook gebeurd op de andere velden, de geliefde koploper lijkt gewoon stug door te gaan op de eigen ingeslagen weg. Aanvoerder Wes Morgan (foto) maakte tegen de mannen van Ronald Koeman zijn eerste doelpunt van het seizoen, maar het was wel een cruciale.

De verdediger hing lang in de lucht bij een voorzet vanaf de linkerflank en kopte overtuigend raak (1-0). Zoals vaker dit seizoen leunt Leicester City vervolgens op de betrouwbare achterhoede. Die bleek ook tegen het aanvallend toch sterke Southampton waterdicht. De thuisploeg had het zichzelf makkelijker moeten maken, maar bleek niet schepr voor het doel. Dat bleef echter zonder consequenties. Leicester City blijft dromen van de eerste landstitel uit de geschiedenis.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen