'Gigantisch dopingschandaal ontdekt in Engeland'

Jw
3 april 2016, 11:10   Bijgewerkt: 3 april 2016, 18:34

Er is flinke ophef ontstaan in Engeland rondom een mogelijk omvangrijk dopingschandaal. The Sunday Times publiceerde vandaag een undercoveractie waarin het heeft ontdekt dat de arts Mark Bonar zo'n 150 sporters, waaronder professionele voetballers, heeft behandeld met doping.

The Sunday Times heeft meerdere gesprekken gevoerd met Bonar door een atleet naar de arts te sturen en hem te laten vragen naar bijvoorbeeld het gebruik van groeihormonen en testosteron. Bonar zegt wel tegen de atleet van The Sunday Times dat het gebruik daarvan verboden is, maar ook dat hij veel atleten er toch mee behandelt. Vervolgens hebben Bonar en de atleet het over de uitvoering van dopinggebruik. Op Facebook heeft The Sunday Times een video gezet waarin te zien is dat de anonieme atleet met Bonar praat.

Volgens The Sunday Times heeft Bonar ongeveer 150 atleten behandeld, waaronder meerdere spelers uit de Premier League. Het is niet bekend om welke voetballers het gaat. Het balletje is gaan rollen toen een van de atleten aan de bel trok. De Britse antidopingautoriteit, UKAD, had Bonar twee jaar geleden al op de radar, maar verzamelde naar eigen zeggen onvoldoende bewijs om een zaak aan te kunnen spannen tegen de arts.

De Britse Minister van Sport, John Whittingdale, heeft nu een onderzoek aangekondigd naar het functioneren van de antidopingautoriteit. "Ik ben geschokt en diep bezorgd over deze aantijgingen", laat Whittingdale weten. "Sportfans hebben het recht om zeker te weten dat ze kijken naar eerlijke sport. Ik ben dankbaar voor de goede onderzoeksjournalistiek van The Sunday Times, en dat ze deze misstanden aan het licht brengen." De UKAD ontkent fouten te hebben gemaakt in het onderzoek naar Bodnar.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen