FC Twente krijgt opnieuw drie punten in mindering

Jw
4 april 2016, 22:25

FC Twente moet drie punten inleveren in de Eredivisie. De Tukkers hebben dat maandagavond te horen gekregen van de licentiecommissie van de KNVB. De reden voor de straf is dat de geplaagde club uit Enschede opnieuw niet aan een financiële doelstelling uit het plan van aanpak heeft voldaan. Dat gebeurde al drie keer eerder, wat vorig seizoen al resulteerde in een waarschuwing en tweemaal drie punten in mindering.

"FC Twente heeft binnen het huidige plan van aanpak vier maal niet voldaan aan de financiële doelstellingen. Als gevolg daarvan kreeg FC Twente eerst een publieke waarschuwing en in totaal drie keer drie winstpunten in mindering. De laatst mogelijke sanctie uit het traject is het verlies van de licentie", laat de KNVB weten op de eigen website.

FC Twente, dat het op sportief vlak de laatste tijd wel goed doet, zag de straf al aankomen. "Toen we onlangs de jaarrekening introkken, wisten we dat de kans zeer groot was dat dit zou gebeuren. Dat maakt het natuurlijk niet minder pijnlijk. Zeker niet voor spelers en staf, die met massale steun van supporters, week in week uit knokken voor ieder punt", reageert interim-directeur Onno Jacobs.

"We moeten dit accepteren en alles op alles blijven zetten om FC Twente op de been te houden. Er wordt met man en macht gewerkt om een crediteurenakkoord te realiseren", verzekert de bestuurder de achterban.

De druk op FC Twente om het plan van aanpak na te leven is groot. Bij een volgende keer kan de KNVB besluiten om de proflicentie in te nemen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen