Arsenal laat thuis dure punten liggen tegen Crystal Palace

17 april 2016, 19:02

Voor Arsenal wordt het een zware opgave om nog op de tweede plek te eindigen in de Premier League. De Lodenaren verspeelden zondag dure punten. Voor eigen publiek bleven de Gunners steken op een 1-1 gelijkspel tegen Crystal Palace.

Vanaf de eerste minuut was het balbezit voor Arsenal. De thuisploeg moest het spel maken en stuitte op een overmacht aan verdedigers rondom het strafschopgebied van de bezoekers. Desondanks wist Arsenal bij tijd en wijle een opening te vinden door het hart van de defensie. Alleen leidde dat in eerste instantie niet tot een doelpunt.

Net op het moment dat de meeste supporters alvast naar binnen waren voor een versnapering sloeg Arsenal toe. Alexis Sánchez was attent bij een hoge bal in de zestien. Terwijl de keeper uit zijn doel kwam kreeg de Chileen nog net zijn hoofd tegen het leder. Kundig kopte de voormalig speler van FC Barcelona de bal over de keeper in het net.

Ook in de tweede helft was het Arsenal dat het balbezit had. Grote gedeeltes van de wedstrijd lag het balbezit van de gastheren zelfs boven de tachtig procent. Crystal hield de verdedigende houding aan en gokte op die ene kans. Die kwam uiteindelijk ook. Yala Bolasie toonde zich uiterst effectief door tien minuten voor tijd de 1-1 op het scorebord te knallen.

In de slotfase had Arsenal plots weer haast om alsnog de drie punten veilig te stellen. Het mocht geen effect hebben, aangezien de muur van Crystal Palace overeind bleef. Arsenal heeft door het gelijkspel een achterstand van vijf punten op nummer twee Tottenham Hotspur en evenveel punten als nummer drie Manchester City. Nummer vijf Manchester United heeft vier punten achterstand.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl