Aanklager: boete voor Ajax en stadion deels dicht

7 april 2016, 16:12

De aanklager betaald voetbal heeft Ajax een schikkingsvoorstel gedaan wegens de wanordelijkheden in de Klassieker tegen Feyenoord, op zondag 7 februari van dit jaar. Dat meldt de KNVB donderdag via de officiële kanalen.

Tijdens de wedstrijd werd een pop die Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer moest voorstellen opgehangen in de Amsterdam ArenA. Daarnaast werd er een spandoek met een kwetsende tekst getoond, vuurwerk afgestoken en werden er kwetsende spreekkoren geuit door de aanhang van Ajax. Ook heeft de aanklager het vuurwerk dat in het thuisduel met Heracles Almelo, op 26 januari, werd afgestoken meegewogen in zijn voorstel. Dat bestaat uit een geldboete van 10.000 euro en het leeg houden van de vakken 424 en 425 ('vak 410') tijdens de eerstvolgende beker- of competitiewedstrijd thuis tegen Feyenoord. De seizoenkaarthouders uit deze vakken mogen dan ook niet ergens anders in het stadion zitten.

"De aanklager is van mening dat Ajax onvoldoende maatregelen trof om de wanordelijkheden te voorkomen dan wel te beëindigen", klinkt het vanuit Zeist. "Tijdens de wedstrijd Ajax - Feyenoord had Ajax eerder moeten optreden tegen het ophangen van de pop, het spandoek met kwetsende tekst en de kwetsende spreekkoren. Ook is de aanklager van mening dat er na afloop van de wedstrijd Ajax - Feyenoord te weinig is ondernomen richting de deelnemers aan de kwetsende spreekkoren."

Ajax heeft tot woensdag 13 april 12.00 uur de tijd om te laten weten of de club akkoord gaat met het schikkingsvoorstel. Op haar digitale thuis meldt de Amsterdamse club de schikking 'in beraad' te hebben.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen