Van Oostveen: "Geen garantie op voortbestaan FC Twente"

Jw
1 maart 2016, 21:50

FC Twente kreeg vanavond te horen dat het een grote schoonmaak moet houden in de top van FC Twente. Bestuurders die tussen 2013 en 2015 indirect of direct betrokken zijn geweest bij de financiële misstanden, worden verplicht hun ontslag in te dienen. Bert van Oostveen, algemeen directeur van de KNVB, geeft toelichting op het rapport van onderzoeker Ben Knüppe.

"Dit is een harde, maar noodzakelijke stap voor FC Twente", begint Van Oostveen zijn verhaal op de website van de KNVB. "De club heeft een grote en trouwe achterban, is maatschappelijk betrokken en leeft enorm in de omgeving, maar bestuurlijk is er de afgelopen jaren een puinhoop van gemaakt. Bovendien hebben bestuursleden bewust financiële informatie achtergehouden en dat is kwalijk. Daardoor staat de club op de rand van de afgrond."

Volgens Van Oostveen is met de opruiming in het bestuur van de club de pijnlijke situatie echter nog lang niet opgelost. "Het doorvoeren van de genoemde aanbevelingen uit het rapport is overigens nog geen garantie voor het voortbestaan van de club. De licentiecommissie beoordeelt in een apart traject ook nog de financiële stukken van de club. Kortom, FC Twente moet de komende maanden hard aan het werk, en staat voor moeilijke, deels persoonlijke beslissingen. Maar dit is de enige manier om te zorgen dat de club uit de huidige situatie kan komen en de blik vooruit kan werpen. De KNVB helpt en ondersteunt daar waar het kan, maar de club moet dit helemaal zelf doen", besluit de bestuurder.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen