Van Gaal ziet niets in Europese Super League

4 maart 2016, 20:18

Louis van Gaal ziet de komst van een Europese Super League niet zitten. Er doen geruchten de ronde dat officials van Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City en Manchester United, de huidige werkgever van Van Gaal, zouden hebben gesproken over een nieuwe Europese topcompetitie. Hierin zouden de beste clubs van Engeland, Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk moeten komen te spelen.

"Iedereen die mijn loopbaan heeft gevolgd weet dat ik tegen dingen als een Europese Super League ben", zegt Van Gaal in Engelse media. De Nederlandse oefenmeester is al geen voorstander van de Champions League. "In sport gaat het namelijk om de beste zijn. Bij de oprichting van de Champions League zei ik al dat het onzin was, aangezien ook de nummers twee, drie en vier van sommige landen meedoen."

"Als je een competitie hebt, dan moeten daar alleen de kampioenen aan meedoen", vervolgt Van Gaal. "Dat zei ik twintig jaar geleden al en herhaal ik nog maar eens. Er wordt alleen commercieel gedacht. Als je het vanuit dat oogpunt bekijkt, dan heb je gelijk. Maar in sport gaat het om winnen, niet om tweede of derde worden."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen