Van den Brom verwacht 'leuk potje' tussen AZ en Twente

18 maart 2016, 16:47

AZ-coach John van den Brom verwacht zondag een 'leuk potje' in Enschede, waar zijn team op bezoek gaat bij FC Twente. Beide teams presteren de laatste weken goed en daarom rekent Van den Brom op een mooie pot voetbal in de Grolsch Veste.

"Twente kampt dit seizoen met allerlei problemen buiten het veld, maar is daarbinnen aan een mooie serie bezig. We krijgen twee ploegen tegenover elkaar die allebei in vorm zijn en dat moet wel een mooie wedstrijd opleveren", aldus Van den Brom op AZ.nl. Hakim Ziyech is dé man in vorm bij FC Twente. "Maar we spelen niet tegen FC Ziyech, we spelen tegen FC Twente, waarin Ziyech de meest bepalende speler is die elke week het verschil maakt", reageert Van den Brom. "We zitten niet in een situatie dat we een speler moeten opofferen om hem te bespelen, maar we zullen zeker rekening met hem moeten houden. Het is te makkelijk om te zeggen dat we er niets aan doen."

"Twente heeft een elftal dat heel geduldig kan afwachten en dan probeert toe te slaan vanuit de omschakeling met hun aanvallende kwaliteiten, dus Ziyech, Jerson Cabral, Chinedu Ede en Zakaria El Azzouzi", analyseert Van den Brom de tegenstander verder. "Dat bleek ook in de wedstrijd tussen Twente en PEC Zwolle. Met die manier van spelen zijn zij redelijk succesvol, dus ik verwacht niet dat ze het anders gaan doen."

Markus Henriksen (knie), Mattias Johansson (enkel) en Fernando Lewis (hamstrings) ontbreken zondag bij AZ tegen FC Twente. Dabney dos Santos is wel weer inzetbaar.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen