Simeone: "PSV goede en taaie tegenstander"

16 maart 2016, 07:43

Atlético Madrid-coach Diego Simeone is blij met de kwalificatie van zijn ploeg voor de kwartfinales van de Champions League. De Spaanse club was dinsdag in de return van de achtste finales in het eigen Estadio Vicente Calderon na penalty's te sterk voor PSV. De oefenmeester had ook complimenten voor de tegenstander uit Eindhoven.

"Ik ben blij dat we de kwartfinales hebben gehaald", aldus Simeone op de UEFA-website. "Achter de winnende penalty van Juanfran schuilt een hoop werk van veel mensen. Het is geweldig dat we in de kwartfinales staan. We zijn door en zullen niet onderschatten wat het betekent om bij de laatste acht te staan. We hebben niet op strafschoppen geoefend, aangezien dat geen zin heeft. Mijn assistent German Burgos koos vorig jaar tegen Bayer Leverkusen de penaltynemers en deed dat nu weer. We moeten hem feliciteren. Vorig jaar was het zwaar en dat was nu weer het geval. Deze situatie is niet gemakkelijk, het was net een schaakwedstrijd."

"PSV is een heel goede en taaie tegenstander", vervolgt Simeone. "Met 0-0 is het altijd tricky. We moeten onze opponent een compliment maken. Ze speelden 5-3-2 en hebben het goed gedaan. De ploeg die een fout zou maken zou verliezen. Maar geen van de teams maakte een fout en dus kwam het aan op strafschoppen. Uiteindelijk hebben wij, denk ik, in beide wedstrijden meer de wil gehad om te winnen."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen