Ruim 15.000 mensen herdenken Cruijff bij Camp Nou

26 maart 2016, 20:00

15.158 mensen hebben zaterdag Johan Cruijff de laatste eer bewezen bij het stadion van FC Barcelona, zo meldt de Catalaanse club. Belangstellenden konden van 10.00 uur tot 19.00 uur terecht bij Camp Nou, waar een herdenkingsplek is ingericht voor de legendarische nummer 14, om stil te staan bij het overlijden van Cruijff.

Barça-voorzitter Josep Maria Bartomeu gaf bij de opening van de dag een speech. "Dit zijn heel droevige dagen voor Barcelona en, zoals gewenst door de familie, blijft deze ruimte open tot en met dinsdag", zei de topman van de Catalaanse grootmacht. Onder meer ook Catalonië-president Carles Puigdemont, Jaume Asens Andreu Subies (de voorzitter van de Catalaanse voetbalbond) en vertegenwoordigers van verschillende Spaanse clubs bewezen Cruijff de laatste eer.

Tot de aanwezigen behoorde ook Real Madrid-voorzitter Florentino Perez. Hij sprak mooie woorden over Cruijff. "Cruijff heeft niet alleen de historie van Barcelona veranderd, maar van de hele voetbalwereld. Hij is één van de mensen wiens naam we voor altijd zullen onthouden", aldus Perez.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen