Real Madrid neemt na rust afstand van Sevilla

20 maart 2016, 22:18

Real Madrid is de enige club uit de topdrie van Spanje die dit weekend zijn wedstrijd heeft gewonnen. Na de nederlaag van Atlético Madrid en het gelijkspel van FC Barcelona won Real thuis met 3-0 van Sevilla.

Karim Benzema zette Real Madrid op schitterende wijze op voorsprong. De Fransman volleerde een voorzet van Gareth Bale hard achter de keeper van Sevilla. Voor de rest kwam de thuisploeg in de eerste helft maar weinig tot uitgespeelde kansen. Het mocht zelfs van geluk spreken dat Sevilla niet op gelijke hoogte kwam. Doelman Keylor Navas keerde een strafschop van Kevin Gameiro.

In de tweede helft was het voornamelijk eenrichtingsverkeer. Desondanks kreeg Sevilla soms de mogelijkheid om te counteren en zag het een doelpunt van Gameiro afgekeurd worden wegens buitenspel. Ook Real Madrid kreeg een strafschop. Die poging ging eveneens mis. Cristiano Ronaldo schoot de bal over het doel van Sevilla.

Ronaldo herstelde zijn fout door voor de verdubbeling te zorgen. Het duel was twee minuten later definitief beslist toen Gareth Bale de 3-0 maakte. Invaller Jesé Rodriguez bepaalde de eindstand op 4-0 in het voordeel van de Madrileense formatie.

Dankzij de overwinning loopt Real Madrid drie punten in op Atlético en twee op koploper FC Barcelona. De achterstand op de stadgenoot is daardoor teruggebracht tot drie punten. Barcelona heeft tien minuten meer dan de Koninklijke.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl