Rapport: grote schoonmaak nodig in top FC Twente

Jw
1 maart 2016, 21:28   Bijgewerkt: 1 maart 2016, 22:23

Er moet een grote schoonmaak plaatsvinden in de top van FC Twente. Dat is de forse conclusie uit het rapport van Ben Knüppe, die in opdracht van de licentiecommissie van de KNVB onderzoek heeft gedaan. De Tukkers hebben de KNVB bewust om de tuin geleid, zo maakt hij duidelijk in het rapport. Alleen Ton Heerts, die sinds vorig jaar actief is als commissaris, mag blijven.

Het advies van Knüppe betekent onder anderen dat Gerald van den Belt zijn functie als financieel directeur niet langer mag uitoefenen. De bestuurder wist van de onzuivere constructie rondom de transfer van Dusan Tadic naar Southampton, maar ondernam desondanks geen actie. Knüppe vindt dat het Van den Belt te verwijten valt dat hij niet bij de KNVB aanklopte, toen hij in dienst kwam bij de club.

"De heren Van den Belt, Ten Hag, Trebbe en De Winter kunnen om uiteenlopende redenen niet langer geloofwaardig functioneren binnen FC Twente '65 B.V. (FCT) en de gelieerde entiteiten; dat geldt ook voor de heren Van der Laan en Munsterman", luidt de conclusie van Knüppe, die vanavond zijn bevindingen presenteerde aan de licentiecommissie.

Knüppe bevestigde verder dat FC Twente de KNVB bewust op het verkeerde been heeft gezet bij het rondmaken van de transfer van Tadic. Daarnaast concludeert de onderzoeker dat de financiële situatie bij de landskampioen van 2010 nog altijd zorgelijk is.

FC Twente ging al een keer eerder door het stof vanwege het misleiden van de licentiecommissie. Daarvoor kreeg het al een geldboete en mag het als straf drie seizoenen lang niet uitkomen in Europees verband. Een puntenaftrek behoort ook nog altijd tot de mogelijkheden.

Lees hier het complete rapport

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen