Oranje herdenkt Cruijff met minuut stilte in spelershotel

Jw
24 maart 2016, 19:28

Bij het Nederlands elftal sloeg het nieuws van het overlijden van Johan Cruijff in als een bom. Bondscoach Danny Blind was met Oranje net klaar met de laatste training voor de oefeninterland tegen Frankrijk, toen het nieuws binnenkwam.

"Je schrikt. Je weet dat hij ziek was, maar niet dat het einde zo dichtbij was. Dat raakt je. Bij de lunch heb ik het woord genomen en hebben we Johan met een moment van stilte herdacht", gaf Blind een reactie aan de NOS.

Aanvoerder Wesley Sneijder was ook aangeslagen. "Iedereen werd er down van. De laatste keer dat ik hem zag, was op de verjaardagswedstrijd van Sjaak Swart. Toen mocht ik nog met hem voetballen. De techniek en de visie waren er nog steeds. Dat moment zal ik voor altijd koesteren."

"Het nieuws van vandaag hakte erin als een bom. We kwamen net binnen van de training, vlak voor de lunch. Je ziet dat iedereen bij Oranje er een beetje down van werd", aldus Sneijder.

Oranje neemt het morgen op tegen Frankrijk. In de veertiende minuut zal de wedstrijd worden stilgelegd ter nagedachtenis aan Cruijff.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen