Negatief record dreigt voor bondscoach Blind

Jw
28 maart 2016, 20:28   Bijgewerkt: 28 maart 2016, 20:43

De periode van Danny Blind als bondscoach van het Nederlands elftal is vooralsnog verre van succesvol. Met vier nederlagen in zijn eerste zes wedstrijden is de keuzeheer slecht gestart. Volgens de NOS wordt hij bij een nieuwe verliespartij tegen Engeland zelfs de slechtste 'starter' uit de nationale geschiedenis.

In de jaren '50 verloor Jaap van der Leck ook vijf van de eerste zeven wedstrijden met het Nederlands elftal. Op Wembley staat dus voor Blind een negatief record op het spel. Blind nam in juli vorig jaar het stokje over van Guus Hiddink, die Oranje ook niet bepaald aan de praat kreeg. Onder de huidige bondscoach plaatste Nederland zich vervolgens niet voor het EK.

"We zullen ons moeten wapenen tegen een goede ploeg, die waarschijnlijk goed in zijn vel zit na een fantastisch resultaat tegen Duitsland", blikte Blind vooruit op het duel tegen Engeland, dat morgen om 21.00 uur start. De startopstelling wilde hij nog niet bekendmaken. "Normaal gesproken is dat geen probleem, maar nu weten de spelers nog niet eens wie er speelt. En wat de formatie betreft: dat wordt 4-3-3 of 5-3-2."

Blind maakte op de persconferentie verder bekend dat zijn zoon Daley de aanvoerdersband zal dragen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen