Koeman bedroefd: "Mijn beste coach en goede vriend"

Jw
24 maart 2016, 16:16

Ronald Koeman heeft geschokt gereageerd op het overlijden van Johan Cruijff. De huidige trainer van Southampton werkte onder de legenarische nummer veertien succesvol samen bij FC Barcelona, waaruit een vriendschap groeide. Koeman eerde Cruijff vanmiddag via een bericht op Twitter.

"Diep bedroefd om het overlijden van mijn beste coach en goede vriend. Bedankt voor alles. Voor altijd in ons hart", schreef Koeman op het sociale medium.

Later gaf hij tegenover de NOS ook mondeling een reactie. "Dit komt wel erg snel. Ik ben erg verrast. Ik heb hem als trainer een jaar meegemaakt bij Ajax, later heeft hij me naar Barcelona gehaald. Dat was een enorm succesvolle tijd", blikte hij terug.

Door de bekende 'pegel' van Koeman in de finale tegen Sampdoria won FC Barcelona voor het eerst de Europa Cup I. Cruijff was destijds trainer van het 'Dreamteam'. Niet alleen de successen op het veld, maar ook de band die de twee opbouwden, was bijzonder, vertelt Koeman. "Met Bartina, mijn vrouw, en mijn kinderen hebben we met Johan en Danny enorm mooie momenten buiten het voetbal beleefd. Daardoor heeft dit bericht een nog grotere impact."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen