Hiddink is enthousiast over losgekomen Traoré

Jw
1 maart 2016, 18:27

Bertrand Traoré is in de smaak gevallen bij Guus Hiddink. De 20-jarige aanvaller krijgt de laatste tijd meer kansen van de trainer van Chelsea, die tevreden is over de instelling van zijn pupil. "Hij is altijd ambitieus en een erg frisse jongen. Ik waardeer zijn mentaliteit, zijn frisse benadering, waarbij hij niet bang is om fouten te maken", looft Hiddink.

Traoré heeft in zijn laatste drie wedstrijden gescoord, waardoor hij krediet heeft opgebouwd. Hiddink ziet vooruitgang bij de international van Burkina Faso, die tot voor kort nog begeerd werd door Ajax. "We hebben met hem op de trainingen gesproken over hoe hij kan verbeteren. Alle jonge spelers moeten nog leren hoe het spel gespeeld wordt. Hij overdreef daarin een beetje. Hij is erg beweeglijk en druk in het veld, maar sloeg daarin iets door", legde de Nederlander. uit.

"Het was niet zozeer een circus, maar doordat hij doorsloeg in zijn werken, kwam hij zichzelf in duel met sterke verdedigers tegen. De laatste weken gaat hij daar veel beter mee om, wat betekent dat hij openstaat voor kritiek. Je kunt tegen hem zeggen: 'werk hier aan', en daar steekt hij wat van op", vindt Hiddink.

Traoré staat al enkele jaren onder contract bij Chelsea, maar werd eerst anderhalf seizoen verhuurd aan Vitesse. In de Eredivisie maakte de snelle spits veel indruk, waardoor de Londense topclub besloot hem terug te halen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen