Geen doelpunten in kraker tussen Dortmund en Bayern

5 maart 2016, 20:47

Het is Borussia Dortmund niet gelukt de titelstrijd in de Duitse competitie weer echt spannend te maken. De ploeg van trainer Thomas Tuchel moest zaterdag op het eigen Signal Iduna Park in der Klassiker tegen koploper Bayern München genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel.

Gezien het wedstrijdverloop in het sfeervolle Dortmund zullen beide clubs kunnen leven met een gelijkspel. Het betekent wel dat de voorsprong van koploper Bayern op nummer twee Dortmund van vijf punten intact blijft. Met nog negen wedstrijden te spelen zal het een lastige klus worden om het nagenoeg onverslaanbare Bayern nog van titelprolongatie af te houden.

Beide ploegen kregen meerdere kansen om de drie punten naar zich toe te trekken, maar wisten het net niet te vinden. De bezoekers waren het dichtst bij de winnende treffer. In de 64ste minuut nam Arturo Vidal het doel van Dortmund onder vuur; zijn inzet belandde via de vingertoppen van Dortmund-keeper Roman Bürki tegen de lat. De Zwitserse doelman had Douglas Costa in de eerste helft ook al van scoren gehouden, door bij een counter van Bayern snel uit zijn doel te komen om zo het kader te verkleinen. Bürki wist de inzet van Costa te keren.

Namens Dortmund kwam het meeste gevaar van Pierre-Emerick Aubameyang. Enkele minuten nadat Vidal de lat had geraakt, verlengde Marco Reus de bal met het hoofd tot bij Aubameyang. De topscorer van Dortmund zag zijn schot vervolgens maar net naast gaan. In de slotfase had invaller Adrian Ramos de thuisclub nog aan de winst kunnen helpen, maar zijn kopbal ging eveneens net naast.

Arjen Robben stond in de basis bij Bayern München en speelde de volledige wedstrijd.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl